Babin Most: Ranjeni otac i sin, napadači Albanci uhapšeni
13/09/2022 08:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 339 |
|

RTV KIM, 13.09.2022. - Saši i Nemanji Mitrović iz Babinog Mosta nanete su teške telesne povrede kada ih je kasno sinoć nožem napao Albanac iz istog slea. Ova dvojica Srba primljena su na bolničko lečenje ali nisu životno ugroženi.

Kako je ispričao Saša Mitrović, napad se dogodio sinoć nedaleko od njihove kuće. Tu se, kako kaže, okupilo nekoliko mlađih Albanaca iz sela koji su čekali njegovog njegovog sina Nemanju da izađe. Pošto je izašao najpre su ga gađali pikavcem od cigarete a zatim i napali. Kako je objasnio, tokom jučerašnjeg dana su već dobili pretnje od istog Albanca.

„Pozvao sam mu oca i rekao da njegov sin preti mom detetu. Otac je došao kod nas i preneo nam da ne brinemo i da neće ništa da se dogodi. Počeo je mrak i eto njih ponovo. I nije to prvi put“, istakao je Saša Mitrović.

Tokom napada Nemanja (18) je nožem uboden u vrat, a isti Albanac povredio je i njegovog oca Sašu koji je pokušavao da odbrani sina i udalji napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica Albanaca, među kojima je i napadač, su uhapšena i određen im je pritvor od 48 sati. Tokom noći RTV Kim je pokušala više informacija da dobije u policijskoj stanici u Obiliću ali su nam rekli da ne znaju ništa o ovom slučaju.

Ranjeni otac i sin su najpre prebačeni u prištinsku bolnicu gde im je ukazana lekarska pomoć a potom u Klinički centar u Mitrovici gde se još uvek nalaze.

Dežurni hirurg u KBC Kosovska Mitrovica dr Ljubiša Milošević kaže da se radi o teškim telesnim povredama, te da je Nemanji probijena pleura.

Inače, ovo nije prvi napad na Nemanju Mitrovića. Na Uskrs ove godine napadnut je od strane istog Albanca. Nije prijavio zbog, kako objašnjavaju, obećanja roditelja napadača da više neće da se ponovi.

„Ranije nije bilo nekih težih posledica i prelazili smo preko toga. Ovoga puta je ishod mogao da bude fatalan. Nemanja ima težu ranu i smatram da je ovo stvarno kraj“, kazala je Milena Mitrović, Nemanjina majka.

Ova grupa albanskih mladića je, kako saznajemo od meštana, već pravila probleme u selu.

„U poslednje četiri ili pet godina ova grupa mladića konstantno pravi probleme u Babinom Mostu i to ne samo porodici Mitrović nego i ostalim srpskim porodicama u selu. Nažalosti, parave reakcije nije bilo ni od strane Policije, a ni i pravosuđa i to je dovelo do ovog napada sinoć. Ovo je najozbiljniji incident posle ubistva koje se desilo 2000. godine u našem selu i svakako je uznemirio meštane, kazao je za RTV Kim predsednik Privremenog organa Obilića Goran Dančetović.

 

 


Komentari posetilaca