Beograd na funkcije postavlja osuđenike!
24/08/2013 13:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 896 |
|

Na funkciju v.d. direktora Zdravstvenog centra Gnjilane Vlada Srbije nedavno je imenovala dugogodišnju direktorku te institucije Jelicu Krčmarević koje je u maju ove godine osuđena na šest meseci zatvora uslovno!
 
Naš list došao je u posed kopije presude Apelacionog suda u Nišu, izrečene 13. maja 2013. godine, kojom je potvrđena odluka Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici iz 2011. godine kojom je Krčmarevićeva, inače član Glavnog odbora SPS-a i predsednik Okružnog odbora za Kosovsko Pomoravlje, proglašena krivom za zloupotrebu službenog položaja.
 
Izrečena joj je zatvorska kazna od šest meseci uslovno na dve i po godine, što znači da ako u tom periodu učini novo ili ponovi slično krivično delo, moraće iza rešetaka.
 
"Vesti" su pokušale da stupe u kontakt sa Jelicom Krčmarević, ali je ona, kada je čula o čemu je reč, spustila slušalicu, i nije se javila na naredni poziv.
 
Takođe, kolegijum lekara Doma zdravlja Gračanica nezadovoljan nedavnom odlukom o imenovanju doktora Alekse Andrejevića za direktora te zdravstvene ustanove, nakon što je sa te funkcije smenjena dr Rada Trajković, saopštio je da je svojevremeno "doktor Andrejević bio osuđen zatvorskom kaznom u periodu kada je obavljao poslove direktora Ginekološke klinike u Prištini", te da mu je "pored toga izrečena i mera zabrane obavljanja poslova na rukovodećim mestima".
 
Doktor Andrejević (za koga se priča da je blizak SPS-u) koji je juče obavio primopredaju dužnosti u Domu zdravlja, poručio je da su sve to insinuacije.
 
- Njima bi bilo bolje da se bave strukom, a ne politikom. Ne želim da uplećem politiku u profesionalni rad. I time smo završili sve komentare - kazao je za "Vesti" dr Andrejević. 
 
Primanja iz Prištine 
Jelica Krčmarević i Aleksa Andrejević nalaze se na navodnoj listi tzv. kosovskih vaučera, po kojim je Krčmarevićeva navodno do 2009. primala novac od kosovskih institucija iz Prištine, a Andrejević, prema tom nepotvrđenom spisku, to još uvek čini.
 
Izvor: Vesti-online
Foto: Ilustracija

Komentari posetilaca