"Beograd posvećen, Priština sistematski ruši dijalog"
10/04/2022 16:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 262 |
|

RTV KIM, 10.04.2022. - "Beograd ostaje čvrsto opredeljen za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji razgovorom, uz posredovanje partnera iz Evropske unije, a privremene institucije samouprave u Prištini sistematski ruše dijalog", saopštio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković nakon što je šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari Ljilja izjavila da je dijalog u zastoju jer "srpska strana nije imala volje da unapredi taj proces".

„Apsurd je da neko ko je na političku funkciju došao na krilima populističkih poruka Aljbina Kurtija o nevažnosti dijaloga sa Beogradom i izjavama da Prištinu ne obavezuju dogovori iz Brisela, danas za zastoj u dijalogu optužuje Beograd“, oglasio se Petković u saopštenju za štampu.

Kako je naglasio, predstavnici Samoopredeljenja bi, „umesto što fraziraju o demokratiji i evropskim vrednostima, trebalo na delu da posvedoče svoj demokratski kapacitet tako što će omogućiti formiranje Zajednice srpskih opština i tako oživeti briselski dijalog“.

 

 


Komentari posetilaca