Berbok sa Bedri Hamzom i Milanom Radojevićem na glavnom mitrovičkom mostu
11/03/2022 15:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 292 |
|

KoSSev, 11.03.2022. - Kao što je juče u Sarajevu zajedno prošetala sa gradonačelnicima Sarajeva, Mostara i Banjaluke, rano jutros nemačka ministarka spoljnih poslova na glavnom ibarskom mostu sastala se sa Bedri Hamzom i Milanom Radojevićem – gradonačelnicima Mitrovice.

„Ibarski most u centru grada spaja severni sa južnim delom grada. U prošlosti je bilo ovde nemira i incidenata. Danas se most može preći pešice“, nemačko ministarstvo spoljnih poslova je na svojoj Instagram stranici postavilo poruku uz Berbok koja dolazi na Sever Kosova, u Bajgoru, prolazi Južnom Mitrovicom, pa ovim mostom.

Potrebno je da se naporno radi kako bi se primenili standardi, ne za međunarodnu zajednicu, već za same građane Mitrovice i glavni most „bio drugačiji“, rekao je Bedri Hamza dočekujući sa Radojevićem Berbok.

Dodajući da u blizini postoje još dva mosta, naglasio je da se nada da će u budućnosti ovaj most biti otvoren.

„Bez ikakvih problema. Kao i svaki građanin Severa koji dolazi da popije kafu, da radi i obavi svoj posao, da ima pravo na svoju imovinu bez ikakvih problema“, dodao je.

„Treba da sarađujemo. Ja sam otvoren. Tu sam da služim bez ikakve razlike svakog građanina, da stvaram bolje uslove okruženja za industriju. (…) Ako mi kao političari budemo oprezni u našim izjavama i sarađujemo, imamo možda male, ali moguće korake, posle toga je za građane mnogo lakše“, kazao je Hamza, sa čim se složio i Radojević.

U društvu dvojice gradonačelnika i nemačke ministarke spoljnih poslova, na mostu su se nalazili i predstavnici civilnog društva sa severa i juga grada.

Berbok je od rano jutros u poseti mitrovičkom regionu, a nakon šetnje mostom u Mitrovici, ona je na Bajgori sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem zvanično otvorila vetro-park, koji je finansirala vlada Nemačke kao najveću pojedinačnu investiciju na Kosovu.

Mediji koji izveštavaju na srpskom nisu bili zvanično obavešteni o susretu dva gradonačelnika sa Berbok na Ibarskom mostu, te prenosimo samo deo događaja sa video zapisa Fejsbuk stranice „Jepi Ze“ iz Južne Mitrovice.

Berbok danas ide u Beograd. Ovo je prva poseta nove ministarke spoljnih poslova Nemačke regionu. Sa šeficom nemačke diplomatije doputovao je i Manuel Saracin, novoimenovani specijalni izaslanik Nemačke vlade za zemlje zapadnog Balkana.

 

 


Komentari posetilaca