Bogdanović o ubistvu Olivera Ivanovića: Izvršilac „Crnogorac“ iz Kavačkog klana
14/12/2022 15:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 542 |
|

Medija centar Čaglavica, 14.12.2022. - Boban Bogdanović koji je široj javnosti postao poznat nakon što je pre nekoliko meseci za KRIK „otkrio“ da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva Zvonko Veselinović, rekao je danas da je direktni izvršilac ubistva Ivanovića „član kavačkog klana čiji je nadimak Crnogorac“.

Bogdanović je danas na konferenciji u Medija centru u Čaglavici rekao da nije promenio raniji iskaz u vezi ubistva Olivera Ivanovića već da ga je, kako je naveo, samo dopunio.

“Dopunio sam u tom delu da Lainović nije bio taj koji je pucao nego prema saznanjima koja sam imao on je bio deo likvidatora koji su učestvovali u Oliverovom ubistvu i onaj koji je pucao u Olivera nadimak mu je Crnogorac. Ja sam sa svim tim detaljima upoznao i srpsko tužilaštvo. Međutim, mi imamo jednu vrlo lošu situaciju. Još uvek je predistražni postupak u toku, dok se u Prištini vodi ozbiljna istraga po pitanju nalogodavaca, naručioca i ubistva. Ja stojim iza svake one reči koju sam rekao, nalogodavac Zvonko Veselinović, organizator ubistva Milan Radoičić, izvršilac Crnogorac koji je iz Kavačkog klana. Da postoji dobra volja između Beograda i Prištine formirala bi se zajednička istraga tužilaštva, saslušao bi se Belivuk i dobili bi smo sve detalje vezane za Oliverovo ubistvo”, rekao je Bogdanović.

Bogdanović dodaje da je nakon što je prvi put u javnost izneo svoja saznanja o ubistvu Ivanovića tadašnji ministar policije Aleksandar Vulin, pokušao da zaštiti Veselinovića i Radoičića. 

„U jednom momentu rekao je da srpsko tužilaštvo (u Beogradu ) poseduje 4.000 strana koje dokazuju ko je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića što je potpuna laž. Onda građani Srbije doživaljvaju još veći šamar, jer isti taj čovek koji je agent FSB-a (Ruska bezbednosna služba) postaje direktor Bezbednosno informativne agencije. U Srbiji ne postoji Bezbednosno informativna agencija, to je bezbednosno krilo ruskog FSB-a. I to pokazuje koliko smo mi kao država, ne država nego imitacija države“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je rekao i da će insistirati „pred međunarodnom zajednicom na rasvetljavanju“ slučaja ubistva Olivera Ivanovića

„I da svi koji su učestovali u tom strašnom činu budu privedeni pravdi i osuđeni na maksimalne zatvorske kazne. Zašto? Zato da se ne bi ponovilo tako nešto. Mi smo svedoci da se sada crta meta Radi Trajković, crtala se meta Nenadu Rašiću, crta se meta svakome onom Srbinu koji se hrabro suprotstavlja beogradskom režimu. Verovatno će popodne da se crta i meni i mojoj porodici, ali znate ja sam sujeveran čovek, ako kojim slučajem se nešto desi mojoj deci, pa čak iako grom pogodi moje dete ja ću onda nekoga opužiti i na Andrićevom vencu i u Kraljice Marije i to neću oprostiti“, rekao je Bogdanović.

On ističe da je od prvog trenutka svestan da je njemu i njegovoj porodicu ugrožena bezbednos od trenutka kada je KRIK objavio intervju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

„Svaki put kada prelazim adimistrativnu granicu, odnosno državnu granicu ja obavestim i policiju u Beogradu i nekadašnju Bezbednosno informativnu agenciju sadašnji FSB i organe ministrastva unutrašnjih poslova da dolazim, jer na taj način se moja bezbednost koliko toliko čuva. Ono što znam i što mi je pre desetak dana rečeno jeste da u Beogradu su šanse da budem likvidiran ne toliko velike, ali da oni kojima bi odgovarala moja smrt, je da se to uradi na Kosovu. Zašto? Da bi onda beogradski tabloidni mediji povezali mene sa albanskim kriminalnim strukturama koje deluju na Kosovu i da sam ja ustvari žrtva nekih nerazjašnjenih kriminalnih računa. Tako da naravno nije svejedno da živite, postoji strah, svaki normalan čovek ima strah. Ali ja živim s tim od prvog dana kada sam izašao i nadam se da ću poživeti dovoljno dugo da gledam kako će svi oni koji planiraju moju likvidaciju završiti iza rešetaka“, zaključio je Bogdanović.

 

 


Komentari posetilaca