Bogdanović za jedinstven nastup na parlamentarnim izborima
17/07/2013 12:16|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 920 |
|

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Goran Bogdanović izjavio je danas da bi jedinstven nastup Srba na pokrajinskim parlamentarnim izborima na Kosovu bio dobar potez ali da, kada su u pitanju lokalni izbori, za tim nema potrebe. 
 
Bogdanović koji je bivši ministar za Kosovo i Metohiju ocenio je da oni koji zagovaraju jedinstven nastup Srba na lokalnim izborima u stvari žele da sakriju političke partije kojima pripadaju iza jedinstvene liste. 
 
- U opštinama na severu Kosova ne postoji opasnost od preglasavanja, Albanci tu ne mogu biti većina, ne vidim razlog zbog čega bi na lokalnim izborima u opštinama gde ne postoji opasnost od majorizacije Srba trebalo nastupati jedinstveno, rekao je Bogdanović. 
 
On se zapitao čemu političke partije ako stremimo jednoumlju i istakao da takvu priču zagovaraju oni koji ne poznaju izborni sistem na Kosovu. 
 
Po oceni Bogdanovića, koji je poslanik opozicione Demokratske stranke u Skupštini Srbije, jedinstven nastup Srba na pokrajinskim parlamentarnim izborima je nešto što je poželjno i što bi bilo korisno po srpsku zajednicu. 
 
U tom slučaju, naglasio je Bogdanović, Srbi bi mogli da osvoje preko 20 mandata u Skupštini Kosova gde bi onda bili drugi politički subjekat po znazi i gde bi mogli ozbiljno da utiču na neke političke odluke. 
 
- Jedinstven nastup Srba na parlamentarnim izborima da ali ne vidim razlog za jedinstven nastup na lokalnim izborima na Kosovu makar ne u onim opštinama gde su Srbi većina, zaključio je Bogdanović. 
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca