Branimir Stojanović: Potrebno je da se uključe međunarodne sudije
21/06/2023 18:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 127 |
|

Glas Amerike, 21.06.2023. - Lider Srpskog nacionalnog pokreta Branimir Stojanović rekao je za Glas Amerike da je „optuživanje Srba za ratne zločine odavno postao isključivo instrument pritiska za oduzimanje imovine, ucenjivanje i za svaku drugu vrstu pritiska da Srbi odu sa Kosova“.

“Očekujem da vreme pokaže da ovaj čovek apsolutno nije kriv već da je iskorišćen trenutak da se dodatno izvrši pritisak na sve Srbe koji ovde žive i da shvate da lako mogu da budu meta. Ono što je važno je da što pre prestane ovaj haos koji je stvoren, da se stvori kakva takva politička stabilnost, jer ovo sigurno nije prvi, nije ni poslednji slučaj koji ćemo imati, ali kada postoji stabilnost onda kako tako sa tim možemo da se borimo”rekao je Stojanović povodom hapšenja Dragiše Milenkovića u Gračanici.

On smatra da bi međunarodna zajednica trebalo da prihvati raniji predlog predstavnika Srba da o sličnim optužbama procese vode međunarodne sudije.

“Jedino tako možemo da se nadamo da postoji makar minimum šanse da postoji fer i pošteno suđenje, a ne instruisano i upravljano pod pritiskom albanske javnosti koja je uvek ogromna u ovakvim slučajevima. Pozvam pre svega i Beograd i Prištinu, ali i međunarodnu zajednicu da što pre smire stanje na terenu jer ukoliko se to ne bude desilo možemo da očekujemo samo još ovakvih napada a to će za posledicu imati iseljavanje našeg naroda sa ovih prostora”, rekao je Stojanović.

 

 


Komentari posetilaca