Cardak ni na nebu ni na zemlji
16/06/2015 08:30|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1742 |
|


Gradonacelnik Leposavica Dragan Jablanovic izjavio je da Kosovo nije ni država, a ni južna srpska pokrajina, jer ni jedno ni drugo ne funkcioniše punim kapacitetom i da konacno rešenje statusa tek predstoji.  I pored najava velikih finansijskih sredstava, tek pre nekoliko dana pocela je da se realizuje prva investicija Evopske unije na severu Kosova:
 “Rec je o izgradnji puta od Leška do Ostraca. To je prvi projekat, prvi evro od Evropske unije, za projekat za koji smo aplicirali prošle godine i koji je još tada bio odobren”, rekao je Jablanovic u emisiji Srpsko – srpski dijalog.
“Sada smo konacno dobili sredstva.  Evropska unija kaže da ce se sprovoditi evropski zakon, a finansije da idu po kosovskom. Kosovo kaže - ne, sredstva moraju da se tretiraju kao kosovski budžet. Ako idu u kosovski, sredstva koja se ne utroše, vracaju se Kosovu. Sada se natežemo izmedu jednih i drugih i ovih dana to treba da se razreši”, kaže Jablanovic i dodaje da je naišao na razumevanje nadležnih.
 “Premijer je obecao, kao i gospodin Žbogar, da ce to ici po evropskim zakonima, a procedura placanja, normalno, po kosovskom, da bi ti porezi i doprinosi ostali na Kosovu”

Komentari posetilaca