CBK otvorila „besplatnu liniju“ da se Srbi informišu o Uredbi
09/02/2024 13:55|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 405 |
|

KoSSev, 09.02.204. - Centralna banka Kosova objavila je broj telefona koji građani mogu da pozovu kako bi se informisali o Uredbi o gotovinskom plaćanju.

Obratili su se konkretno Srbima na Kosovu, navodeći da je reč o besplatnoj liniji.

„Građani koji se jave na broj 0800 222-55 dobiće odgovore u vezi sa ovom uredbom i opšte informacije“, naveli su iz Centralne banke Kosova.

Ujedno navode i da zainteresovani mogu da im se obrate putem mejla – zalba@bqk-kos.org.

Obaveštenje o otvaranju linije za informisanje o uredbi usledilo je nakon serije kritika koje su iznete na račun Prištine na sinoćnoj sednici Saveta Bezbednosti UN-a.

Sednica o situaciji na Kosovu, a upravo u vezi sa poslednjim potezima Prištine, uključujući primenu uredbe CBK, zakazana je na zahtev Srbije.

Međunarodni zvaničnici sa Zapada, sa druge strane, kritikovali su Prištinu zbog načina primene uredbe CBK-a i nedavnih akcija Kosovske policije.

Zatražili su od kosovske vlade da odloži sprovođenje Uredbe dok se ne definišu odgovarajući mehanizmi u skladu sa najboljim evropskim praksama i srpska zajednica na Kosovu bude „dobro obaveštena“, o procesu koji se sprovodi.

„U narednim danima i mesecima imaću više komunikacije, više pružanja informacija Srbima na Kosovu, u vezi sa primenom uredbe CBK-a. Govoriću na srpskom tako da mogu da me bolje razumeju i jasnije“, kazao je na ovoj sednici kosovski premijer, Aljbin Kurti.

 

 


Komentari posetilaca