D. Arsić: Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje
24/03/2022 13:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 267 |
|

RTV KIM, 24.03.2022. - Sudski postupak koji se vodi po tužbi Duška Arsića zbog uzurpacije imovine njegovog oca i strica nastavljan je danas u Osnovnom sudu u Prištini.

Reč je o imovini od 132,71 m2 u selu Matičane kraj Prištine. Okrivljeni u ovom postupku su I.M., A.V. i N.M.

Arsić je odgovarajući na pitanja tužiteljke Durine Hamiti kazao se nalazi u pritvoru zbog svoje imovine koja je nelegalno prodata. "Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje", kazao je pred sudom.

Istakao je da njegov pokojni otac Božidar i stric Tomislav nikoga nisu ovlastili za prodaju imovine, te da je 2012. godine saznao da je dokumentacija falsifikovana.

Krivična prijava zbog falsifikovanja dokumentacije podneta je još 2014. godine.

Kako je potvrdio pred sudom, u kupoprodajnom ugovoru je falsifikovan potpis njegovog oca. Naveo je da se njegov otac nikada nije potpisivao latinicom, i da lice koje se nalazi na fotografiji koja je deo predmeta, nije on. Kazao je i da otac i stric uopšte nisu znali za postojanje kuporpodajnog ugovora.

Arsić koji je inače geometar po struci je, kako je rekao, prošle godine u septembru podneo tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora, da bi tri dana kasnije protiv njega bila podneta prijava za navodne ratne zločine.

Duško Arsić se od tada nalazi u pritvoru.

Iako su u pitanju dva različita procesa, Arsić veruje da se u zatvoru nalazi upravo zbog imovine.

Uhapšen je 8. decembra na prelazu Jarinje u prisustvu dvoje maloletne dece.

 

 


Komentari posetilaca