Da li je Kadri Veselji umešan u aktivnosti kriminalaca?
23/05/2019 14:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 629 |
|

RTV KIM, RTS, 23.05.2019. - Dvadesetak kosovskih civilnih organizacija zatražilo je razjašnjenje konteksta pominjanja predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija i sume od 200.000 evra u kriminalnoj aferi grupe Albanaca, kojima je sud u Prištini odredio pritvor od mesec dana.

Kadrija Veseljija spominje nekolicina ljudi u video-snimku koji je predmet krivične istrage o zelenašenju i naplati usluge.

Kosovska policija uhapsila je pre dva dana pet osoba, dok se za dve još traga.

Petorica uhapšenih se sumnjiče da su počinili krivična dela "zelenaštvo", "prinuda" i "prevara" i da su tokom prethodnih godina nezakonito pribavili i prisvojili nepokretnu i pokretnu imovine (dve kuće u Prištini, objekat, vozila i novac).

Ukupna vrednost ilegalno stečene imovine procenjena je na preko 2,5 miliona evra, dok se sumnja da je ukupna šteta veća od šest miliona evra.

Četvorici uhapšenih određen je pritvor od mesec dana, a Rahim Hašimi, peti u grupi, je oslobođen.

Aferu su otkrili mediji u Prištini, emitujući nekoliko video-snimaka na kojima se vidi raspodela gotovog novca i na kojima se čuje razgovor aktera afere, kao i pominjanje imena Kadrija Veseljija.

"To nije prvi put da kosovski mediji izveštavaju o sličnim slučajevima koji uključuju institucionalne lidere i predstavnike koji su zatim praćeni potpunim nedostatkom odgovornosti", ističu organizacije civilnog društva u svom zahtevu.

 

 


Komentari posetilaca