Da li je ubistvo Olivera Ivanovića bilo tema dijaloga u Briselu?
02/03/2018 21:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 839 |
|

Priština, 02.03.2018. - Poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović izrazio je danas, kako je kazao, zabrinutost što se na poslednjoj rundi dijaloga u Briselu, sudeći po saopštenju Evropske Komsije,  nije razgovaralo o ubistvu Olivera Ivanovića,  iako je to po njegovim rečima bilo najavljeno. On je na današnjoj sednici Skupštine Kosova u delu predviđenom za pitanja van dnevnog reda podsetio da je “upravo zbog ubistva Olivera Ivanovića bio  doveden u pitanje nastavak dijaloga u Briselu”.

 “Uoči ove poslednje runde dijaloga imali smo najave da će se tamo razgovarati i o ubistvu Olivera Ivanovića i istrazi koja je u toku. Međutim iz izjave portparolke Evropske Komisije Maje Kocijančić  mogli smo da vidimo da se razgovaralo o sporazumima o slobodi kretanja, zajedničkom upravljanju granicama, pravosuđu, Zajednici srpskih opština, mostu u Mitrovici i energetici, ali nijedna jedina reč nije bila o ovom ubistvu”, rekao je Petrović.

Slobodan Petrović je najavio da će na narednoj sednici Skupštine postaviti poslaničko pitanje premijeru Kosova i ministru unutrašnjih poslova o tome šta se dešava sa istragom u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

 


Komentari posetilaca