Dačić: Uklanjanje barikade, lepa priča za novine
04/06/2013 19:32|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 850 |
|

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je mogućnost da zajedno sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem simbolično sruši barikadu na mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici, o čemu špekuliše prištinska štampa, istakavši da je takva priča lepa za novine, ali nije realna u životu.
 
Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje kosovske štampe, on je odgovorio da to uopšte nije bio predmet njegovih razgovora od oktobra pa do danas, koliko traje dijalog sa Prištinom.
 
- Jeste da postoji raniji dogovor o slobodi kretanja, ali to je ipak jedna priča koja je lepa za novine, ali nije realna u životu. Bilo bi dobro da nam barikade nikada više ne budu potrebne, ali na tome mora da se radi, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom.
 
Kako je naglasio, uklanjanje barikada trebalo bi da bude rezultat rastućeg poverenja.
 
- Život na Kosovu treba da se normalizuje, da svako ima svoja prava, da zajednica srpskih opština funkioniše, da nisu potrebne bilo kakve barikade, zaključio je Dačić.
 
Evropske diplomate zatražili su uklanjanje barikade na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici do 15. juna i sugerisali da bi to mogli zajedno da učine Tači i Dačić, tvrdi dnevnik Tribuna. 
 
Tači i Dačić mogli bi da učestvuju na jednoj simboličnoj manifestaciji uklanjanja barikade na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, navodi list. 
 
Izvor: New press, Tanjug 
Foto: Tanjug 
 

Komentari posetilaca