Dačić i Tači danas o primeni sporazuma
21/05/2013 13:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 697 |
|

 

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastaće se danas popodne, u kabinetu šefice evropske diplomatije u Briselu, sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem. Tema razgovora je primena sporazuma koji je parafiran prošlog meseca. Od dana parafiranja do danas, održana su dva sastanka na nivou radnih grupa, ali su protekla su bez dogovora o implementaciji, iako je šef beogradskog ekspertskog tima Dejan Pavićević rekao da je tokom razgovora prošlog petka došlo do približavanja stavova u vezi sa energetikom i telekomunikacijama.
Pred sastanak u Briselu, premijer Dačić izjavio je da se od Beograda očekuje da do kraja sedmice napravi plan primene briselskog sporazuma, u kojem će biti navedeni rokovi i radnje koje će se završiti u određenom periodu.
- Govorimo o načelnim rokovima. Plan je potreban da bi neko mogao da zaključi da nešto ozbiljno radimo. Bez plana implemantacije, a to se pored ostalog odnosi na policiju, pravosuđe i određene rokove, ne možemo da očekujemo nemačku saglasnost za dobijanje datuma za početak pregovora, rekao je Dačić. On je najavio formiranje radne grupe koja će taj plan pripremiti. 
Prema njegovim rečima, potrebno je dogovoriti i šta se sve dešava u vakuumu koji će postojati dok se ne konstituiše Zajednica srpskih opština i da je zato traženo da se formira pripremni tim, da kosovska skupština donese zakon o amnestiji...
 

Komentari posetilaca