Darko Dimitrijević novi predsednik UNS-a na Kosovu
11/12/2021 15:32|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 193 |
|

UNS, RTV KIM 11.12.2021. - Članovi Udruženja novinara na Kosovu danas su u Gračanici za predsednika izabrali urednika Radija Goraždevac iz Goraždevca kod Peći Darka Dimitrijevića.

„Borićemo se za istinu da se otkriju počinioci svih zlodela nad novinarima, nad onima koji su ubijeni i kidnapovani, ali i da se sazna ko već osam puta ruši tablu nestalim kolegama Ranku Pereniću i Đuru Slavuju. Dosta se ovde govorilo i o tome da treba početi sa gradnjom novinarskog doma. Mislim da mi, kao novinarsko udruženje, kao DNKiM zaslužujemo da taj novinarski dom konačno počne da se gradi. Očekujem od svojih kolega u izvršnom odboru i lično ću dati svoj maksimum da to počne, ali svakako očekujem podršku i Udruženja novinara Srbije i Živojina Rakočevića i Budimira Ničića, koji je predložen za predsednika odbora za izgradnju tog doma ovde u Gračanici“, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je kazao i da je veoma važno da novinari nastave da se bore za slobodu.

„Nije prirodno da novinari budu zvono oko vrata političarima. Mislim da mi treba da odzvanjamo slobodom, da naša reč bude uvažavana, da ukazujemo na probleme i da budemo ono što po prirodi posla koji obavljamo treba da budemo, a to je da budemo korektivni faktor i neko ogledalo društva, koje će pokazivati kakvo društvo trebalo da bude u budućnosti. Dakle, da promovišemo sve one vrednosti koje će doprineti i opštem javnom interesu“, zaključio je Dimitrijević.

Na Izbornoj skupštini ogranka UNS-a na Kosovu i Metohiji izabran je i Izvršni odbor čiji su članovi uz novog predsednika Darka Dimitrijevića novinarka RTV KiM Zorica Vorgučić, novinarka RTV Puls iz Šilova Maja Milenković, novinarke prištinskog Jedinstva Verica Vukojević i Olivera Radić, urednica Radija Kosovska Mitrovica Maja Fićović i novinar RTV Gračanica Zoran Babović.

Darko Dimitrijević rođen je 5. februara 1984. godine u Peći. Diplomirani je novinar. Od 2005. godine je glavni i odgovorni urednik Radija Goraždevac. Jedan je od osnivača Kosovske Medijske Asocijacije (KOSMA), u kojoj je od 2008. do 2014. godine bio je predsednik upravnog odbora. Izveštava za kosovske medije a tekstove je objavljivao i u Politici.

Dobitnik je UNS-ove nagrade “Dimitrije Davidović” za uređivanje i nagrade Večernjih novosti za novinarsku hrabrost “Milan Pantić“.


Komentari posetilaca