Dečiji osmeh i poruka “Da rata ne bude”
25/04/2019 12:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1844 |
|

RTV KIM, 25.04.2019. - Osnovci iz različitih krajeva Kosova priredili su večeras u Gračanici dečiji praznik. Na sceni Doma kulture prikazana je gluma, igra i pesma.

Program pod nazivom “Mesec dečijeg osmeha” pripremilo je 120 učenika više osnovnih škola sa centralnog Kosova, Štrpca i drugih krajeva.

Uz pomoć nastavnika Muzičke i Likovne kulture, Lazara Danića i Dejana Kitića i rediteljke Dragane Zoričić osnovci su izveli predstavu “Ježeva kućica”, a glumce na sceni pratio je hor učenica OŠ Kralj Milutin u Gračanici.

“Pripreme su trajale više od tri meseca. U početku su deca čitala tekst i imala te čitalačke probe. Učestvovalo je 120 dece i rad je bio malo iscrpljujući ali su deca bila divna, vredna i jako sam zadovoljan”, kazao je nastavnik Muzičke kulture u OŠ Kralj Milutin, Lazar Danić.

Osim predstave, publika je mogla da vidi i baletsku igru devojčica iz gračaničke Škole baleta, ali i maskenbal.

Posebno emotivan momenat bilo je izvođenje pesme Đorđa Balaševića “Da rata ne bude”. Zajedno sa decom na sceni pevala je Stefana Nikolčević iz Štrpca, mlada muzička nada, ali i publika u sali.

Ovaj događaj je organizovan na inicijativu NVO “Mlada aktivna Gračanica”.

“Ovo je izgledalo impresivno i zaista se videlo oduševljenje svih ljudi koji su večeras bili ovde, a meni je bilo drago što smo toliko dece uspeli da uključimo u ovaj projekat koja su se baš lepo spremila za ovaj nastup”, kazao je predsednik Mlade aktivne Gračanice, Petar Đorđević.

Podršku organizaciji manifestacije “Mesec dečijeg osmeha” dala je misija Unmik.

 


Komentari posetilaca