Demonstranti u Prištini pozivali na rušenje Vlade Kosova
29/01/2022 14:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 302 |
|

Kosovapress, RTV KIM, 29.01.2022. - Stotine građana pridružile su se protestu u organizaciji vanparlamentarne Socijaldemokratska partija (PSD) zbog očekivanog poskupljenja struje.

„Vi povećavate cenu, mi otpor“, „Velika promena samo na računu za struju“, „Ajlbine varalico“, neki su od natpisa na transparenatima koje su demonstranti nosili, uz skandiranje „Aljbine lažove“ i „Aljbine lopove“.

Demonstranti su na trgu Zahir Pajaziti u Prištini tražili rušenje Kurtijeve vlade.

Sa transparentima u rukama su krenuli ka Vladi Kosova. Na ulazu u zgradu naišli su na otpor policije. Organizatori protesta su tražili da im se dozvoli da održe govor sa stepenica na ulazu u vladinu zgradu, a demonstranti su pozivali policiju da uđe unutra.

Lider PSD-a Dardan Molićaj je nazvao policiju politički instruiranom pošto nije intervenisala na protestu održanom prošle srede kada je nezadovoljnima bilo dozvoljeno da govore na ulaznim stepenicama zgrade vlade.

„Ova policija je politički dirigovana. Pre tri dana je održan protest iz istog razloga, nije bilo policije i govor je održan tu. Kao što vidite, izgubljeni su, kao da radimo nešto loše. Pitao sam ih lepo, a oni su se obrušili na mene i počeli da hapse, gruba i politički instruirana policija. U ime svih vas ih uveravam da ne ulazimo u objekat, jer nismo glupi da ulazimo u objekat. Isti komandir pre tri dana nije postavio policiju ovde, policija je tu da nas zaustavi. Znate li zašto? Zato što su nam poskupeli struju i sad ih je sramota i kriju se iza policije. Pozivam policiju da se povuče tri koraka unazad, niko neće ući unutra“, rekao je on.

Nezadovoljni učesnici protesta zahtevaju da se odbije predlog Regulatorne kancelarije za energetiku (RKE) za povećanje cene struje.

 


Komentari posetilaca