Dežer: Primena sporazuma što pre
21/05/2013 14:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 667 |
|

 

Moralo da se vidi da počinje primena sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. To bi uverilo zemlje čiji zvaničnici i parlamenti treba da se izjasne o početku pregovora Srbije o priključenju EU,  rekao je šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Vensan Dežer. 
- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je pozvala dvojicu premijera u Brisel da finalizuju razgovore o planu primene sporazuma. Sporazum istorijski, ali da je još važnije krenuti s njegovom primenom. Treba da vidimo početak procesa, što pre to bolje, da bismo mogli da pružimo uveravanja svim ministrima i parlamentima zemalja članica EU koji treba da se izjasne o mogućem datumu za početak pregovora, rekao je on, izrazivši nadu da to može da bude postignuto danas.
 Đežer je naveo da postoji niz pitanja o kojima treba da se razgovara kao što su zajednica opština, pravni okviri, pravosuđe i policija, ali da treba da se vidi da počinje "proces integracije". On je ocenio da će za to biti potrebno više meseci, ali treba da se vidimo da se kreće. 
 

Komentari posetilaca