Dijalog u Briselu danas na dva nivoa
30/05/2013 09:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 623 |
|

U Briselu će se danas prvi put sresti timovi za implementaciju sporazuma Beograda i Prištine, dok će se paralelno voditi ekspertski dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.
 
Beogradski tim predvodi šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je ujedno predsednik Odbora za implementaciju sporazuma koji je 19. aprila potpisan u Briselu.
 
Osim Vulina, u timu se nalaze i ministar pravde Nikola Slaković, generalni sekretar vlade Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.
 
Paralelno sa razgovorom timova za implementaciju, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu će se danas voditi i tehnički dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.
 
Premijer Srbije Ivica Dačić juče je u Evropskom parlamentu izjavio da će briselski sporazum biti u potpunosti sproveden, a da je rok za postizanje finalnog dogovora o struji i telefoniji sredina juna.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca