Direktor MTS-a: Uveren sam da ćemo ostati kao kompanija
12/09/2023 14:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 114 |
|

Kim, 12.09.2023. - Direktor MTS D.O.O Vladimir Lučić kaže da ovoj firmi predstoji još dve nedelje bitke za njeno dalje funkcionisanje na Kosovu. Lučić je ipak optimista da će MTS i dalje poslovati ovde.

Nakon što je MTS D.O.O podnela žalbu Agenciji za privredne registre na odluku da se zabrani rad ove kompanije na Kosovu, Vladimir Lučić očekuje pozitivan odgovor.

"Potpuno sam uveren u to da ćemo mi ostati kao kompanija. To je bio jedan pokušaj da na jedan apsurdan, bespravan način, da se naša kompanija ovde ugasi. Jedini ispravan izlaz iz ove situacije jeste da ta agencija koja je donela to rešenje prihvati našu žalbu i da shvati da su napravili grešku i ukine to rešenje i mi nastavimo da radimo", kazao je Lučić tokom posete severu Kosova.

On naglašava da ovakva odluka nije samo kršenje Briselskog sporazuma, već ističe da vlast u Prištini krši sopstvene zakone. Zato smatra da je sada međunarodna zajednica na ispitu.

"Jer, ako neko želi na taj način da ugasi srpsku kompaniju kršeći ne samo sporazume nego i sopstvene zakone, kako se onda tome nekome uopšte može verovati na bilo kojim sastancima da će se držati uopšte nekih članova bilo kakvog sporazuma".

Lučić je ubeđen da će Priština shvatiti ozbiljnost postupka i prihvatiti žalbu koju je MTS D.O.O podneo.

U suprotnom bi, kaže, došlo do dalje eskalacije i bespravnog gašenja komapanije.

On je podsetio da 30.000 domaćinstava koristi usluge ove kompanije, internet, mobilnu mrežu i televiziju.

"Ne samo da bi se isekla komunikacija nego bi i mogućnost gledanja srpskih kanala bila sprečena. Po prilično bi to uznemirilo srpsko stanovništvo".

On kaže da je međunaronda zajednica reagovala na pravi način u slučaju MTS-a i stala na stranu kompanije, te da očekuje pozitivno rešenje.

 

 


Komentari posetilaca