Djurić:U većinski srpskim sredinama na Kosovu nema novoobolelih od koronavirus
30/03/2020 23:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 418 |
|

Čaglavica, 30.03.2020. -  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u dnevnom izveštaju koji je objavio na svojoj Fejsbuk stranici naveo da su u većinskim srpskim sredinama na Kosovu  od koronavirusa obolele tri osobe i da novih, pozitivnih, slučajeva za sada nema.

 „Šest osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom uzorkovane su u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. Dva  pregleda obavili su mobilni medicinski timovi u centralnom delu KiM, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za COVID-19“.

U izveštaju se navodi i da su „medicinski gasovi za naše bolnice dopremljeni na KiM“.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

„Ministarstvo zdravlja Srbije šalje epidemiologe u KBC Kosovska Mitrovica kako bi pomogli u organizaciji bolnice za prijem na lečenje pacijenta sa lakšom kliničkom slikom, dok će pacijenti sa težom kliničkom slikom za sada biti upućivani na lečenje u kliničke centre u Kragujevcu i Nišu“.

Djurić je poručio da će volonteri nastaviti da obilaze i da uručuju pomoć ugroženim građanima.

„Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije koje su uvedene u cilju suzbijanja COVIDA-19“.

U Kosovskoj Kamenici donirano specijalno platno Udruženju humanih žena za izradu zaštitnih maski, navodi se u izveštaju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 


Komentari posetilaca