DOBAR DAN NA SRPSKOM
17/06/2013 16:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 960 |
|

Oficir za vezu Prištine sa Beogradom Ljuljzim Peci stupio je danas u podne na dužnost po dolasku u sedište Misije EU u Srbiji.

Peci se obratio novinarima, poželevši im "dobar dan" na srpskom albanskom i engleskom a zatim je obracanje natavio na srpskom .

- Ovo je veoma znacajan dan što se tice normalizacije odnosa izmedu Kosova i Srbije. Ocekujem otvoren i dobru saradnju srpskih državnih institucija i ovde sam da dam svoj prilog normalizaciji odnosa izmedu naše dve zemlje, rekao je Peci.

Posle ove kratke izjave Pecija nisu bila dozvoljena pitanja novinara.

U Prištini je istovremeno stupio na dužnost oficira za vezu Vlade Srbije sa Prištinom Dejan Pavicevic, koji je stigao u u sedište Kancelarije EU na Kosovu.

Time je zvanicno izvršena razmena oficira za vezu, što je jedan od rezultata pregovora srpskog i kosovskog premijera Ivice Dacica i Hašima Tacija.

Pavicevic je prvi predstavnik Vlade Srbije koji je stacioniran u zgradi Kancelarije EU na Kosovu a kako je ranije rekao, prvenstveno ce raditi na implementaciji sporazuma postignutih tokom briselskog dijaloga, a ni on ni Peci nemaju diplomatski status.

Izvor: Tanjug

 


Komentari posetilaca