Dom kulture: Razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
27/03/2020 18:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 447 |
|

 

Gračanica, 27.03.2020. - Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.

“Šta čini našu svakonevicu i kako ona utiče na stvaralaštvo, razgovraće se o iskrenosti i iskustvu u poeziji, o pitanjima uloge poezije u našem životu, ali i o tome kako podneti sebe u izolaciji, šta očekivati od sveta posle koronavirusa?”, navodi Dom kulture  Gračanica.

Na Fejsbuk stranici Doma kulture Gračanica će od 18 časova pesniku Božoviću pitanja postavljati i književni kritičar Žarko Milenković.

Povod za razgovor su dve nove knjige ovog značajnog srpskog autora, zbirka izabranih pesama i hronika  „Tiha zverka podneva“ u izdanju „Kontrast izdavaštva“ i knjiga eseja o srpskoj poeziji XX i XXI veka „Kraljevstva bez granica“ u izdanju Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva, obe objavljene za Sajam knjiga u Beogradu 2019.

 

 

 


Komentari posetilaca