Dom zdravlja Gračanica: Dug 80 miliona dinara
17/10/2013 15:10|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1103 |
|

 
Žiro račun Doma zdravlja u Gračanici je blokiran, a dugovanja iznose 80 miliona dinara. Rad svih službi u Domu zdravlja i pripadajućim ambulantama u Lapljem Selu, Čaglavici, Preocu, Sušici i Slivovu, Donjoj i Gornjoj Brnjici obavlja se neometano, ali otežano. Količina ampuliranih lekova dovoljna je samo za hitne slučajeve, saopštio je Dom zdravlja u Gračanici. 
U tekstu poslatom "New press-u" se navodi da je juče održan radni sastanak direktora Doma zdravlja u Gračanici, prof.  dr Alekse Andrejevića sa svim radnicima ove zdravstvene ustanovne, gde ih je upoznao sa finansijskim stanjem i načinom poslovanja ove ustanove u periodu dok je njome rukovodila dr Rada Trajković. 
- Ukupan dug Doma zdravlja, koji je za sobom ostvilo bivše rukovodstvo, iznosi blizu 80 miliona dinara. To je, kako je naglašeno, grubi uvid u finansijsko poslovanje ove zdravstvene ustanove. Podvučeno je da se za sada pouzdano zna, da na ime neizmirenih dugovanja Veledrogeriji "Velefarm" koja je Domu zdravlja u Gračanici distribuirala lekove, dug sa zateznim kamatama, iznose blizu 30. miliona dinara. Brojne su nepravilnosti i dugovanja, navedeno je, da su, između ostalog, neizmirena dugovanja na ime kirije i telefona. Sva dugovanja moraju da se izmire, a mi moramo da nastavimo da budemo u službi naroda, rekao je na sastanku sa radnicima prof dr Aleksa Andrejević, i apelovao na sve zaposlene da i u ovim teškim vremenima u kojima se nalaze i država i zdravstvo i narod, mi, zdravstveni radnici moramo da damo svoj maksimum i budemo u službi svih ljudi. Dom zdravlja mora nastaviti uspešno da obavlja svoju funkciju, kao što je to do sada činio, jer je ova zdravstvena ustanova od vitalnog značaja za srpsko stanovnišvo na centralnom Kosovu, istaknuto je na sastanku. U Domu zdravlja u ovom trenutku ima određena količina ampuliranih lekova koja će biti raspoređena za hitne slučajeve, navodi se u saopštenju. 
- Predstoji nam težak period u radu, i s tim moramo da se suočimo i izborimo. Apelujem na sve radnike da pokažu humanost i odgovornost u skladu sa svojom profesijom, i da se prema svojoj zdrvstvenoj ustanovi ponašaju domaćinski, da u teškim vremenima budu ekonomični i štede, poručio je radnicima direktor Doma zdravlja. 
Kako se navodi još u saopštenju "u svetlu predstojećih lokalnih izbora na teritoriji KiM" dr  Andrejević je "naglasio je da je osnivač i finansijer Doma zdravlja Gračanica Vlada Republike Srbije i da je opstanak ove zdravstvene ustanove jedino moguć uz pomoć Republike Srbije, pa je tom prilikom pozvao sve zaposlene da u što masovnijem broju, sa svojim porodicama, izađu na lokalne izbore i podrže Srbiju kao jedinu moguću opciju".
 
Izvor: New press
 

Komentari posetilaca

nela

2013-10-17 19:22
Pa Aleksa druze ako te finansira Srbija ostavite vaucere ti itvoja porodica kako te nije sramota da trabunjas ovakve gluposti. O RADO , RADO pravicete gracancani od blata,, o trag im je zima,, sto bi stari ljudi rekli.