Drecun: Nema informacija o pripremama terorističkih akcija
08/10/2014 09:35|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1070 |
|

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je na Kosovu prisutna snažna baza radikalnog islama, ali da trenutno nema informacija koje bi ukazivale da se pripremaju terorističke akcije uperene protiv srpskog stanovništva.

 

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, dodao da očekuje da će situacija biti pod kontrolom.

 

Drecun je, međutim, rekao da "nije isključena mogućnost da to urade povratnici, pojedinci, takozvani usamljeni vukovi" i da na sednici skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju nije zaključeno "da nema opasnosti".

 

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju je istakao da će se "opasnost intenzivirati sa povratkom većeg broja džihadista na Kosovu i Metohiju, ali i u regionu".

 

Drecun je dodao da domaće nadležne službe intenzivno prate razvoj tog radikalnog islama u regionu i sarađuju sa inostranim službama.

 

On takođe očekuje da će sa dopunama krivičnog zakona, koje će danas razmatrati parlament, biti formiran pravni okvir za intenzivnije uključivanje Srbije u zajedničku međunarodnu borbu protiv terorizma.

 

Drecun, koji je u počasnom odboru za obeležavanje 70. godišnjice oslobođenja Beograda, rekao je da očekuje da će na paradi, na kojoj će biti prisutan i predsednik Rusije, doći više od 100.000 ljudi i da će tom prilikom biti poslata snažna antifašistička i poruka mira.

Tanjug, New Press


Komentari posetilaca