Drecun: Priština treba da promeni skoro 65 zakona
30/05/2013 18:49|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 779 |
|

 
Nakon donošenja plana za primenu briselskog sporazuma potrebno je utvrditi zakonodavni okvir, kaže predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun dodajući da Priština treba da promeni ili "koriguje" skoro 65 zakona, a možda i "takozvani ustav Kosova".
 
- Samim donošenjem plana za implementaciju i od strane Prišine i Beograda implementacija započinje. Sada je na redu posebno utvrditi zakonodavni okvir. Dakle, Priština mora da promeni, koliko sam ja uspeo da utvrdim do ovog trenutka, skoro 65 zakona ili da ih koriguje. Možda će i takozvani ustav Kosova morati da se menja, rekao je Drecun za Radio televiziju Vojvodine.
 
Što se tiče Beograda, rekao je Drecun, situacija je značajno bolja i treba videti da li će se ići na to da se donese ustavni zakon ili će se menjati neki drugi zakoni, što je pitanje za Ministarstvo pravde i državne uprave i za izvršnu vlast.
 
Drecun je istakao da je zakonodavni okvir izuzetno bitan i da će se paralelno dogovarati neki konkretni detalji kao što su diplome i važenje dokumenata.
 
- Ono što je najvažnije je da je sada potpuno jasno i garantovano od strane EU da je sve što se dogovaralo - postignuti sporazum statusno neutralni. Iz toga proizilaze konkretna pitanja, rekao je Drecun koji smatra da će implementacija ići ubrzano i to ne samo zbog toga što treba da se donese odluka o otpočinjanju pregovora Srbije sa EU, već zato što je interes Srbije da ojača svoju poziciju na Kosovu. 
 
Izvor: Tanjug 
 
 
 

Komentari posetilaca