Dvojica pritvorenih Srba prekinuli štrajk glađu, priključeni na infuziju
07/05/2019 10:03|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 554 |
|

 

RTV KIM, B 92, 07.05.2019. - Dvojica pritvorenih Srba iz Kosovske Mitrovice, koje kosovsko tužilaštvo dovodi u vezu s ubistvom Olivera Ivanovića, prekinuli dvonedeljni štrajk glađu.

Prema pisanju "Politike", Nedeljko Spasojević (42) i Marko Rožić (25) su zbog iznemoglosti odlučili da prekinu štrajk i priključeni su na aparate za infuziju.

Otac Marka Rošića za Politiku kaže da je njegov sin pod stalnom torturom, najpre u zatvoru u Podujevu, a od pre dva meseca u Gnjilanu, te dodaje da se nada da će sudija pozitivno odgovoriti na zahtev da bude premešten u Kosovsku Mitrovicu.

Navodi da su u štrajk njegov sin i Spasojević stupili upravo zato što im nije stigao odgovor na zahtev da budu prebačeni u zatvor u Mitrovici.

Advokat Spasojevića Negovan Šaranović potvrdio je za Politiku da je njegov klijent prekinuo štrajk glađu, ali dodaje da još nije dobio odgovor Apelacionog suda po žalbi na produžetak pritvora za dva meseca, iako je, dodaje, odgovor trebalo da bude donet po hitnom postupku.

Politika podseća da su Spasojević i Rošić uhapšeni prošlog novembra u brutalnoj akciji kosovske policije Rosu u Kosovskoj Mitrovici.

 

 


Komentari posetilaca