Elek: U današnjoj akciji povređeno 10 osoba
14/10/2021 14:45|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 230 |
|

RTV KIM, 13.10.2021. - "Danas nije povređen samo S. S, povređen je ceo srpski narod na severu Kosova", rekao je v. d. direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Zlatan Elek je potvrdio da je u današnjoj akciji specijalnih jedinica Kosovske policije, povređeno 10 lica iz Kosovske Mitrovice i Zvečana.

“Osmoro njih je povređeno gumenim mecima, šok-bombama i vatrenim oružjem. Nažalost, i suzavcem. Jedan od povređenih je S. S. (1985), dečko koji je upucan sa leđa u predelu desne lopatice, gde ima i prelom, zatim, prelom drugog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Maltene, metak mu je izašao na prednju stranu vrata. Upravo je završena hirurška intervencija, izvađen metak, zaustavljeno krvarenje i on se nalazi u jedinici intenzivne nege. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja. Biće pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom naših najboljih lekara i verujem da će tok ovog povređivanja ići u pozitivnom smeru”, rekao je on.

Elek je dodao da je još jedna osoba povređena udarcem u predelu grudnog koša, da se nalazi u fazi dijagnostikovanja, te da će biti smeštena na odeljenje hirurgije.

Vršilac dužnosti direktora KBC-a istakao je da osmoro povređenih nije želelo da ostane na bolničkom lečenju, jer su se, kako kaže, hitno vratili da budu sa ostalim građanima na terenu.


Komentari posetilaca