Eliksir grupa pomaže narodne kuhinje na Kosovu
08/03/2017 10:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 842 |
|

Saopštenje, 08.03.2017. - Eliksir grupa u Šapcu tradicionalno pomaže narodne kuhinje na Kosovu kroz pomoć organizaciji „Majka devet Jugovića“ koja deluje u okviru Eparhije raško-prizrenske, a koja svakodnevno pomaže više od 3000 najsiromašnijih u Kosovskom Pomoravlju i enklavama. 

Isporučeno je 20 tona mineralnog đubriva koje služi za proizvodnju povrća i žitarica koje se iskoriste u radu narodnih kuhinja. Na ovaj način, proizvodi se krompir, kukuruz, pšenica, šargarepa, paprika, paradajz, kupus, itd., koji se iskoriste za proizvodnju hrane za korisnike narodnih kuhinja, ali i za proizvodnju hrane koja se ikoristi na farmama koza, ovaca i stoke, koja se takođe koristi u narodnih kuhinjama.

NVO Majka devet Jugovića na ovaj inovativan način, kroz proizvodnju hrane, nastoji da izgradi što je moguće viši stepen samoodrživosti sistema narodnih kuhinja, kako bi se ovaj važan projekat nastavio. Na ovaj način se od povrća proizvede sva neophodna hrana za godinu dana, dok su i dalje potrebne donacije u brašnu, začinima, ulju, mesu i mesnim proizvodima, kao i sredstva za električnu energiju, održavanje vozila i prevoz hrane, pošto se ona distribuira na šest lokacija na teritoriji Kosova.

Eliksir grupa je lider u društveno odgovornom poslovanju i kroz brojne donacije podržava zdravstvene, obrazovne, kulturne, ekološke projekte, najviše u regionima u kojima posluju Negotinska krajina i Šabac, ali i kroz stalnu podršku organizacijama kao što je NVO Majka devet Jugovića ili Humano srce Šapca, koje na taj način dobijaju šansu da pomognu velikom broju svojih korisnika.

„Veoma nam je drago što možemo da pomognemo organizacijama koje se već bave humanitarnim radom na izvanredan način i već imaju brojne korisnike, kao što je NVO Majka devet Jugovića ili Humano srce Šapca. Svojim dosadašnjim posvećenim i profesionalnim radom garantuju nam da će se naša pomoć umnožiti na najbolji mogući način, čime se rešavaju životni problemi velikog broja ljudi kojima je ta pomoć potrebna”, kaže Zorica Popović, direktorka Eliksir grupe.


Komentari posetilaca