Eskobar saopštio zahteve SAD upućene Beogradu i Prištini
16/06/2023 16:11|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 143 |
|

N1 Srbija, 16.06.2023. Kosovska Vlada treba da ukine zabranu uvoza robe iz Srbije i zabranu prelaska vozila iz Srbije preko admisnistarivne linije sa Kosovom, izjavio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na onlajn brifingu za novinare. Od Srbije je zatražio da odmah oslobodi kosovske policajce.

Eskobar je rekao da SAD podržavaju stav Evropske Unije da je odluka ne samo antievropska, jer ograničava slobodu kretanja ljudi i roba, već nema ni zakonske osnove.

On je odluku kosovske vlade nazvao „neoptrebnom eksalacijom trenutne ekslacije koja je već eksalirala“.

SAD od Srbije traži da se odmah oslobode trojica kosovksih policajaca koje je uhapsila Srbija, rekao je specijalni izaslanik SAD.

Eksobar je izjavio da se još uvek ne znaju sve činjenice oko toga šta se tačno desilo, ali je istakao da postoje dve verzije. Jedna da su policajci oteti i druga da su nehotice prešli na teritoriju Srbije i tamo bili uhapšeni.

No, u svakom slučaju, rekao je Eskobar, jasno je da trojica kosovskih policajca „nije imala nameru da se nađe na teritoriji Srbije“, te se stoga i zahteva njihovo hitno oslobađanje.


Komentari posetilaca