Ešton:Napredak u odnosima Beograda i Prištine
06/09/2013 08:55|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 873 |
|

 
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozdravila je napredak ostvaren u pripremama za lokalne izbore na Kosovu . 
 
- Visoka predstavnica pozdravlja napredak koji je prošle nedelje postignut u Beogradu i Prištini u vezi s pripremama za lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, a pogotovo odluku Centralne izborne komisije i registraciju velikog broja stranaka i entiteta širom Kosova, navedeno je u saopštenju iz kabineta Eštonove. 
 
- To su dobri koraci ka obezbeđivanju poštenih izbora u kojima će učestvovati sve zajednice na Kosovu, piše u saopštenju. 
 
Eštonova je konstatovala da novembarski lokalni izbori predstavljaju kamen međaš za budućnost Kosova i normalizaciju odnosa Beograda I Prištine i pozvala obe strane da pokažu dobru volju i nastave da rade na pripremama za izbore.
 
Kako je ranije najavljeno, predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači sastaće se u kabinetu visoke predstavnice u Briselu u nedelju popodne, a pored izbora u novoj rundi dijaloga biće reči i o problemima vezanim za telekomunikacije i snabdevanje električnom energijom. 
 
Izvor: Tanjug, New press
 
 

Komentari posetilaca