Etno restoran "Ambijent" - prijatan ambijent i dobra hrana
29/09/2021 10:40|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 894 |
|


Medija centar, 29.09.2021. - Ako od restorana želite nešto više od mesta na kojem ćete samo dobro jesti onda pogledajte priču o etno restoranu “Ambijent”. Ovaj prijatan restoran nalazi se u Štrpcu.

Pre tri i po godine Nenad Janićević iz Štrpca otvorio je etno restoran pod nazivom “Ambijent”. Na ovu ideju došao je jer je kako kaže, ovom mestu bilo neophodno nešto čega tada nije bilo.

“Neki vid etno restorana nije bio ovde prisutan tako da sam samim tim morao da dođem na ideju neku koja je pre svega originalna, makar originalna u ovom delu regiona, da tako kažem. I naravno trebalo je ponuditi, što se menija tiče nešto što nije prisutno u ostalim restoranima. Znači ne samo klasika roštilj nego smo ponudili i jela koja su pohovana, kako nacionalna tako i internacionalna jela, zatim pečenja, jela sa ražnja, iz kotlića i tako dalje. Na moju sreću, to je naišlo na odobrenje dobrog dela klijenata iz ovog dela Kosova”, rekao je Nenad.

Nenad smatra da ugostiteljstvo predstvalja važan segment jednog društva, a njegov najveći izazov je u ovom poslu je kako da goste budu zadovoljni.

“Oni koji su gladni pojedu bilo šta, ali ovde uglavnom dolaze siti ljudi tako da mi trebamo i njih da pogodimo sa nečim. Jako je bitno naći nešto, makar neka sitnica, što će ih pogoditi, kako kažu u žicu i prijatno ih iznenaditi. To je ono što će ih naterati da se ponovo vrate kod vas”, rekao je Nenad.

Meni ovog restorana je šarolik, pa gosti mogu uživati u raznim vrstama specijaliteta, kako u kuvanim jelima tako i jelima sa roštilja.

“Kod nas ćete sigurno naići na najbogatiji meni, to sa sigurnošću mogu da kažem. U našoj opštini raspolažemo najbogatijim menijem, kod nas uvek mogu naći pečenja. Kako hranu sa roštilja tako i tradicionalne specijalitete iz ovog kraja. Zatim neka kuvana jela, pohovana jela, međunarodne neke specijalitete, karađorđevu, bečku šniclu, lovačku, natur šnicle i tako dalje. Svega toga ima u izobilju. U svakom slučaju sve ono što probaju može samo prijatno da ih iznenadi”, rekao je Nenad.

U etno restoranu “Ambijent” trenutno je zaposleno sedam radnika, a u planu je i proširenje.

“Svi su oni iz opštine Štrpce. Neki iz samog Štrpca neki iz Berevce, Gotovuše i tako dalje. Naravno, imamo u planu proširenje restorana jer imamo kapacitet. Postoji potencijal da proširimio makar baštu”, rekao je Nenad.

Potražnja za dobrim kuvarom u ovoj opštini je velika pa se vlasnik etno restorana “Ambijent” trudi da svoje radnike zadrži.

“Nažalost broj profesionalnih kuvara je ovde ograničen i oni koji su dobri kuvari su već zauzeti. Treba raditi na tome ako već imate dobrog kuvara da ga zadržite što ja činim”.

Kako, na koji način?

“Tako što pre svega gledam da se sa zaposlenima odnosim prijateljski i da imamo partnerski odnos, a nikako poslodavac i zaposleni jer to može samo da poremeti, a ne da unapredi poslovanje”, rekao je Nenad.

Zbog svega toga u ovom restoranu dobrom kuvaru vrata su uvek otvorena.

“Nisu konstantno otvorena radna mesta, mada za dobrim kuvarima je uvek potražnja. Uvek ima mesta makar za još jednu ženu koja bi radila kao pomoćnik u kuhinji i koja će usput da uči razne kulinarske specijalitete”, rekao je Nenad.

Nenad Janićijević se poslednje dve godine kao i većina ugostitelja susreće sa poteškoćama u radu jer je zbog mera koje su uvedene u cilju suszbijanja pandemije koronavirusa ugostiteljima dozvoljen rad u određenim uslovima.

“Nažalost u poslednje skoro dve godine, od kada je krenula ova pandemija poslujemo sa ograničenjima koja nas pogađaju. Svi znamo da je ugostiteljski sektor najpogođeniji svim ovim novim merama i ono što me zabrinjava uopšte nije broj klijenata ili naše dosadašnje poslovanje, već poslovanje u budućnosti”, rekao je Nenad.

Svetozar Janićijević profesionalni je kuvaru i u ovom restoranu radi od samog otvaranja. Iza sebe ima karijeru dugu čak 30 godina.

“Ja volim ovaj posao. Za mene je ovo lako. Uvek radim sa uživanjem. Uvek dođem veseo na poso, odem veseo. Najveća draž mi je kada je gost zadovoljan, kada ja spremim, bilo da je sa roštilja bilo da je gotovo jelo”, rekao je Svetozar.

Kao specijalitet ove kuće ovaj profesionalni kuvar izdvaja jelo pod nazivom “Mix – Plava traka”.

“Plava traka je punjeno belo meso, pileće ili svinjski file, punjen kačkavaljem, pečurkama i šunkaricom. To se panira, peče u fritezi, preliva se sa tartar sosom”, rekao je Svetozar.

Etno restoran “Ambijent” za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu i uživaju u njihovom prijatnom ambijentu, a žele da uživaju u čarima njihove kuhinje nudi mogućnost dostave hrane na kućnu adresu.


Komentari posetilaca