EU: Kosovu treba političko jedinstvo
24/03/2020 18:42|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 604 |
|

Čaglavica, 24.03.2020. - Povodom poslednjih političkih događaja, Evropska unija pozvala je političke i institucionalne lidere Kosova na jedinstvo, poručujući da "nije vreme za politički antagonizam".

"U ovim teškim i izazovnim vremenima ljudima na Kosovu su potrebne jasne smernice i
uverenja da se preduzimaju sve moguće mere za smanjenje posledica pandemije. Pozivamo sve institucionalne lidere da rade zajedno, potpuno poštujući ustav Kosova, i da svu svoju energiju i napore usmere na borbu protiv pandemije i na bezbednost ljudi na Kosovu. Ovo nije vreme za političke ili institucionalne antagonizme, ovo je vreme za političko jedinstvo“, navodi se u saopštenju.

Pored Evropske unije, poziv kosovskim liderima da se usredsrede na koronavirus uputile su i zemlje Kvinte.

"Pozivamo sve institucionalne i političke lidere da se u ovom teškom vremenu  usredsrede na COVID-19 poštujući odredbe Ustava i ovlašćenja koja su im data Ustavom. Pozivamo ih da sačuvaju i obezbede integritet i funkcionalnost kosovske vlade i institucija u ovom kritičnom trenutku i da na Kosovu daju prioritet borbi protiv COVID-19 nad politikom, napominjući da su naše zemlje preduzele vandredne  mere u tom pogledu”, navodi se u saopštenju ambasada Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD-a.


Komentari posetilaca