EU nije raspoložena za brzu integraciju Balkanskih zemalja
20/05/2013 12:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1645 |
|

 

Kada bi se delovalo na osnovu sadašnjeg raspoloženja zemalja članica, EU bi pre isključila iz članstva neke balkanske zemlje nego št bi primila nove iz ovog regiona. Ali, kako je objavio nemački list „Die zeit", izveštavajući o učlanjenju Hrvatske, svezza sećanja na rat na Balkanu govore i o neuspehu Evrope i podseća da je EU bio i mirovni projekat a ne samo projekat za ekonomska davanja
 
Pisse: Augustin Palokaj
 
Nemački Bundestag je prošle nedelje ratifikovao Traktat za učlanjenje Hravatske u Evropsku uniju. Sa ukupno 583 glasa za i svega 6 uzdržanih  i bez ijednog glasa protiv, Parlament vodeće države EU je potvrdio da bez rezerve podržava učlanjenje Hrvatske kao 28. zemlje članice Evropske unije. 
Ovako velika podrška Nemačke Hrvatskoj i to iz svih političkih partija ne predstavlja nikakvu novost za one kji znaju koliko je bila odlučujuća podrška Nemačke kada je Hrvatsska proglasila nezavisnost 1991 godine. Ipak, ono što malo ko zna je da je Nemačka bila poslednja koja je u Parlamentu ratifikovala  Traktat o učlanjenju Hrvatske. Sve ostale zemlje članice su to odavno učinile neke čak i jednoglasnim odlukama u parlamentu bez i jednog glasa protiv. 
I na dan kada je Nemačka kao poslednja dala zeleno svetlo za učlanjenje Hrvatske u EU, u nemačkim medijima je bilo ocena da ni Hrvatska nije potpuno spremna za učlanjenje u EU.
 
KOHA DITORE

Komentari posetilaca