Express: Čekaju sultana
03/06/2013 10:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 794 |
|

Express: Čekaju sultana
 
Ministarstvo spoljih poslova Kosova najverovatnije neće pokrenuti postupak o razrešenju dužnosti kosovskog Ambasadora u Albaniji Sulejmana Seljimija, koji je pritvoren u petak uveče zbog sumnje za ratne zločine.
 
Izvori “Gazete Express” rekli su da Vlada Kosova veruje da su sumnje Evroplana u ambasadora neosnovane i ubeđeni su da se ovaj proces neće puno odužiti.
 
- Mi verujemo u nevinost gopodina Seljimija i svih drugih koji se optužuju za ratne zločine. Dakle, nije u planu razrešenje dužnosi gospodina Seljimija. Mi čekamo da se sve brzo završi i da se on vrati diplomatskim poslovima, rekao je jedan zvaničnik MSP za “Express” u nedelju.
 
- Zakon o Službi van Kosova, posebno član 25, kaže da se šef neke misije može razrešiti dužnosti u slučaju da ga je sud pravosnažno osudio za krivično delo, dok se suspenzija sa misije izriče u slučaju da je zaposlen pod istragom za krivično delo.Uklanjanje ambasadora, prema zakonu, inicira Ministar spoljnih poslova, dok odluku o tome donosi predsednik republike, podseća ovaj list. 
 
Izvor : Express
Prevod: Nora Bezera
Foto: RTS      
 
 

Komentari posetilaca