FAMILIJARIZAM U JAVNOM SERVISU RTK2
01/03/2014 12:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1946 |
|

PRIŠTINA, 1.mart - Neverovatan familjarizam u javnom servisu RTK 2 na srpskom jeziku, nosi naslov teksta na naslovnoj strani dnevnika "Zeri". Samo nekoliko meseci nakon osnivanja RTK2 kanala na srpskom jeziku pri javnom servisu Kosova direktor ovog kanala Žarko Joksimović zaposlio je sina, tetku, kuma, komšinicu, bratanicu i suprugu šefa javne nabavke, kao I njenog brata, navodi "Zeri". Na ovom kanalu je i zamenica generalnog direktora RTK Anamari Repić zaposlila i svog dečka, pise ovaj list. Zeri je obezbedio I listu radnika RTK 2 u kojem se vidi familijarno I rođačko zapošljavanje. " Urednik web tranice RTK 2 Ivan Novaković koji u vanbračnoj zajednici živi sa zamenicom generalnog direktora RTK 2 Anommari Repić je zaposlen putem internog konkursa, a ne javnog", navodi list. Izvori "Zeri" kažu da je u RTK 2 zaposlena Gordana Čolic koja je tetka direktora RTK 2 Žarka Joksimovića, dok Kristina Petrović koja nije diplomirana je rođaka Joksimovića. "  Nemanja Joksimović sin Žarka Joksimovića je zaposlen kao snimatelj u RTK 2,  a Nenad Filipović šef tehnike koji je još student je kum direktoru RTK 2", navodi "Zeri".Marija Milijić, koja je urednik jutarnjeg programa je dugogodišnja prijatelica direktora RTK 2 Žarka Joksimovića, dok je Ana Jorgić koja je zaposlena u arhivi supruga šefa javnih  nabavki u RTK 2 Aleksandra Bojanića, a Ivan Jorgic koji je prvo zaposlen kao vozač ša  prebacen za kamermana je brat Ane Jorgic.
Takodje Aleksandra Jovanović je urednik informativnog programa sa srednjom školom i dugogodišnja je prijateljica Žarka Joksimovića, dok je Jelena Jovanović  prva komšinica direktora RTK 2 u selu Radevo", detaljno opisuje dnevnik "Zeri".
U zapošljavanju na RTK 2  umešao se i generalni direktor RTK Mentor Šalja koji je u tom programu zaposlio trojicu Albanaca Zejduša Kastratija, Ilira Jašarija i Bekima Morinu.
List Zeri navodi da su Dejan Vukša i Vladimir Petrović koji su zaposleni u RTK 2 istovremeno zaposleni i u TV Most na severu Kosova.
Vezano za ove navode  familjarnog zaposljavanja zamenica generalnog direktora RTK  Anamari Repić  nije želela  da govori uputivši novinare ovog lista da se obrate " kancelariji za medije unutar RTK".
Vezano za ovu, kako se navodi, nevidjenu aferu zapošljavanja uže I šire familije oglasio se i član parlamentarne komisije za medije poslanik Sadri Ferati,  koji je hitno zahtevao da se ispita  svako zapošljavanje i korišćenje budžeta RTK obzirom da je osnivač RTK Skupština Kosova i da se hitno formira istražna komisija koja bi obelodanila sva dešavanja u RTK i u RTK 2. U vezi ovog oglasio se i poslanik Afrim Kasoli koji je za list "Zeri" rekao da se hito treba stati na put ovakvim koruptivnim i skandaloznim aferama, pise "Zeri".
 
 

Komentari posetilaca