FHP: Sudsko veće održalo pravično suđenje u slučaju Zlatana Arsića
05/02/2024 16:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 329 |
|

Kim, 05.02.2024. - Fond za humanitarno pravo Kosovo (FHPK) smatra da je Sudsko veće održalo pravično suđenje u razumnom roku u slučaju koji se vodio protiv Zlatana Arsića iz Kamenice.

Navode i da je glavni pretres u ovom slučaju završen u roku od tri meseca.

“Sud nije uspeo da potvrdi optužbe tužilaštva da je optuženi Arsić, kao policajac u saučesništvu sa drugim pripadnicima srpske policije, učestvovao u zlostavljanju Besima Muhadžerija tokom marta 1999. godine u Policijskoj stanici u Kamenici. Takođe, Sudsko veće nije moglo potvrditi učešće Arsića tokom februara-marta 1999. godine u proterivanju, pljačkanju i zlostavljanju albanskog civilnog stanovništva u Kamenici, u skladu sa navodima iz optužnice u drugoj tački”, navodi se u reagovanju Fonda za humanitarno pravo Kosovo čiji su predstavnici pratili tok suđenja.

Fond za humanitarno pravo podseća da je od trenutka hapšenja do izricanja presude od strane Sudskog veća, optuženi je bio u pritvoru.

Zlatan Arsić je uhapšen je 7. marta 2023. godine od strane Kosovske policije, a 28. jula 2023. godine, Specijalno tužilaštvo je podiglo je optužnicu protiv njega.


Komentari posetilaca