Fon Kramon: Nešto treba dati i Balkanu
20/06/2022 11:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 288 |
|

Medija centar Čaglavica, RSE, 20.06.2022. - Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Viola fon Kramon-Taubadel izjavila je da se u slučaju davanja kandidatskog statusa Moldaviji i Ukrajini mora nešto dati i zemljama Zapadnog Balkana kako bi Evropska unija (EU) pokazala da je kredibilna, a to, između, ostalog podrazumeva i kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu (BiH).

„Mi, evropski parlamentarci, uvek govorimo da u slučaju da se kandidatski status dâ Moldaviji i Ukrajini, takođe moramo dati nešto zemljama Zapadnog Balkana da bismo pokazali da smo kredibilni i da poverenje u nas nije u potpunosti izgubljeno“, rekla je Fon Kramon-Taubadel novinarima u Sarajevu.

Odgovarajući na pitanje šta bi podrazumevalo vraćanje kredibiliteta, ona je odgovorila da se radi o kandidatskom statusu za BiH, otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, te vizna liberalizacija za Kosovo.

Istakla je da nije upoznata o navodnom slovenačkom prijedlogu u vezi za kandidatskim statusom BiH.

„Svi mi smo protiv bilo kakvog ubrzavanja, pravljenja prečica ili pregovaranja, čak i oko članstva“, rekla je Viola Fon Kramon-Taubadel.

 

 


Komentari posetilaca