Fondacija "Nikola Kojović" obezbedila udžbenike za Gimnaziju u K. Kamenici
28/10/2021 10:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 220 |
|

Medija centar, 28.10.2021. - Knjige su naslednog karaktera, što podrazumeva da nakon što jedna generacija đaka koristi knjige, vraća ih školi i njih potom preuzima na korišćenje nova generacija đaka. Kako su udžbenici odobreni za korišćenje od strane srpskog Ministarstva obrazovanja mogu menjati od generacije do generacije, ova fondacija pokriva troškove udžbenika čak i u slučaju da su potrebni novoodobreni udžbenici.

"Već tri godine, nesebično, ova fondacija podstiče učenike naše škole da znanjem, iz udžbenika koje doniraju, love kroz život i svojim umenjima koriste prilike koje im život daje. Nastavljajući ideju prerano preminulog Nikole Kojovića, pokazuju izuzetan primer kako je ulaganje u obrazovanje jedna od najvrednijih stvari jer predstavlja ulaganje u budućnost", poruka je iz Gimnazije u Kosovskoj Kamenici.

Kako su naveli, duguju zahvalnost ovoj fondaciji koju nazivaju prijateljima, entuzijastima i humanitarcima, ne samo za nesebičnost, volju i energiju koju pokazuju prema njihovoj školi, već za aktivizam i delovanje na sveobuhvatni obrazovni sistem.

Gimnazija u Kosovskoj Kamenici ima oko stotinu đaka. Poznata je po uspesima i mnoštvu nagrada koje njeni učenici neprestano osvajaju.

Fondacija "Nikola Kojović" sa sedištem u Beogradu je neprofitabilna organizacija, osnovana 2018. godine kako bi se sačuvala uspomena na prerano preminulog Nikolu Kojovića i nastavio njegov humanitarni rad.

Ciljevi Fondacije su očuvanje sećanja na Nikolu Kojovića, pomoć talentovanoj deci, pomoć i podrška đacima koji ostvaruju natprosečne rezultate, socijalno ugroženim i jednoroditeljskim porodicama, organizovanje humanitarnih akcija radi prikupljanja finansijske i svake druge pomoći.


Komentari posetilaca