Glavni predstavnik UNDP Kosovo Nuno Kuerioš posetio Kik boks klub „Šakal“
01/12/2023 13:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 138 |
|

Medija centar Čaglavica, 01.12.2023. - Kik boks klub „Šakal“ koji se nalazi u Lapljem Selu karakterističan je po tome što većinu članova čine žene i devojčice. Iz tog razloga ovaj klub juče je u okviru kampanje 16 dana aktivizma posatio šef UNDP-a na Kosovu Nuno Kuerioš koji je  poklonio klubu rukavice i pozdravio je rad ovog Kluba, posebno njihovog trenera Slobodana Stanisavljevića.

„Mnogo je stereotipa da je kikboks muški sport, a vi ste dokazali da nije tako i da žene i devojčice itekako mogu da budu jednake sa muškarcima i dečacima u svim sferama života. Kikboks nije samo fizički sport, to je sport koji daje samouverenost, daje vam snagu i spremnost da se borite sa svakodnevnicom. Ja mislim da vaša inkluzivnost, vaša različitost je zapravo vaša snaga i nadam se da krčite put za još mnogo snažnih žena i devojčica“, rekao je Kuerioš.

Događaju je prisustvovala i Milica Stojanović, blogerka koja se uglavnom bavi temam jednakosti polova i jačanja žena.

„Svaki vaš korak na tatamiju je korak za svaku ženu i devojčicu. Mi smo svi iz patrijarhalnih porodica i vi znate sa čime se sve ovde žene suočavaju ali vi dokazujete suprotno, jer 70% članica kluba jesu žene i devojčice, i to u dominantno muškom sportu.“, kazala je Milica Stojanović.

Trener Kik boks kluba „Šakal“ Slobodan Stanisavljević zahvalio se šefu UNDP-a na donaciji i podršci.

“Ovaj sport nije samo fizički, već jača i mentalnu i emocionu snagu. Smatram da su žene odlične kikbokserke i veoma redovne na trenizima. Mi ovde imamo generacije od 8 do 50 godina. Svi su dobrodošli, svi koji žele da se bave sportom. Zahvaljujemo se na ovoj podršci i nadamo se nastavku saradnje“, rekao je Stanisavljević.


Komentari posetilaca