Goraždevac: Meštani nastavljaju proteste
31/05/2019 17:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 594 |
|

RTV KIM, Radio Goraždevac, 31.05.2019. - Srbi i Albanci iz Goraždevca i okolnih sela i danas su nastavili sa protestima. Već četvrti dan zaredom oni su se okupili ispred firme “Svis” kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, odlaganja "opasnih hemijskih materija".

Okupljene meštane predstavnik Srpske liste i Privremenog organa Opštine Peć Miloš Dimitrijević obavestio je da je danas u Prištini održan sastanak na ovu temu, a da su o tome razgovarali “kosovski i međunarodni predstavnici”.

„Iz Peći nismo dobili (informaciju), ali ja odgovorno tvrdim da ćemo dobiti informaciju šta se upravo desilo i kakav je ovo kriminal prema ovom narodu… Tražimo i apelujemo na sve međunarodne snage da ulože mnogo više truda i izmeste opasne materije iz ove fabrike, zbog nas i naše dece“, rekao je Dimitrijević

Okupljenima se obratio predstavnik sela Krstovac Sokolj Đeferaj.

„Na osnovu dokumentacije koju posedujemo, sumnjamo da su dokumenta falsifikovana. Kod dežurnog javnog tužioca smo prijavili slučaj, gde je pokrenut proces. Takođe smo prijavili i u nadležno ministarstvo u Pristini. Mi tražimo da se ove materije izmeste sa ovog mesta na neku drugu lokaciju, i naša obaveza je da izađemo na nenasilne proteste zajedno sa građanima svih ovih sela“, rekao je Đaferaj.

O ovom problem će u ponedeljak od 10 sati razgovarati predstavnici meštana koji protestuju, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Opštine i međunarodne zajednice.

 

 


Komentari posetilaca