Gračanica: Humanitarnim bazarom obeležen Međunarodni dan žena
08/03/2022 16:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 286 |
|

Medija centar Čaglavica, 08.03.2022. - Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena – 8. marta Turistička organizacija Gračanice organizovala je na platou ispred opštine Humanitarni bazar simboličnog naziva “Žena za ženu” na kojem su posetioci po simboličnim cenama mogli da kupe čestitke za 8. mart, koje su pravila deca iz ove opštine, kao i slatkiše, slaniše, cvetne aranžmane i dekorativne predmete koje su delo i kreativnost vrednih ruku meštanki. Sav prihod prikupljen na ovom bazaru ide u humantirane svrhe.

“Danas je sa nama i žena koja će ove prihode dobiti, Milena Slavić iz Lepine. To je majka tri male devjčice od 6,8 i 12 godina, koje žive u jako teškim finansijskim uslovima”, rekla je Sandra Đokić, direktorka Turističke organizacije Gračanice.

“Živim od jedne plate, a ova pomoć koju su danas organizovali nama mnogo znači. Ja sam majka troje dece i stvarno smo u teškoj mogućnosti, od jedne plate živimo. Kada sve treba da se plati mnogo je teško”, rekla je Milena Slavić iz Lepine.

Na bazaru je učestovalo i nekoliko nevladinih organizacija sa teritorije opštine Gračanica.

“Smatramo da su žene uvek ugrožene svuda, a posebno kada se radi o našoj zajednici i želimo da ovim činom pomognemo. Shodno tome pozvali smo sve roditelje i decu da izađu i podrže akciju “Žena ženi””, rekla je Snežana Mihajlović direktorka NVO “Putevima sunca Gračanica”.

“Avenija se uvek, godinama uključuje ili je negde pokretač ili se pridružuje ako neko drugi pokreće jer smatram da naša vrednost je ta da budemo humani, da budemo ljudi, da volimo ljude i da pomažemo drugima. To je nešto što je za nas osnov i na sreću imamo dosta naših ljudi koji hoće da se uključe da budu humani i da pomažu drugima”, rekla je Gordana Đorić, predsednica Udruženja poslovnih žena “Avenija”.

Turistička organizacija Gračanice organizovala je i literarni konkurs i konkurs za najkreativniju čestitku na temu: „Žena kojoj se divim“, a pobednicima će priznanja i simbolični pokloni biti  dodeljena na svečanom prijemu u galeriji Doma Kulture u Gračanici.


 


Komentari posetilaca