Gračanica: Nova ulica u romskoj mahali
14/06/2013 13:40|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 898 |
|

Ulica u romskom naselju u Gračanici od danas ima drugačiji, novi izgled. Uređena je betonskim kockama, pešačkom stazom, osvetljena uličnim lampionima čime su stvoreni normalni uslovi za učesnike u saobraćaju, pre svega pešake, saopštila je Opština Gračanica. 
 
- Rad na razvoju kompletne infrastrukturne mreže na teritoriji opštine Gračanica je nešto što se može videti u svakom naselju opštine. Pored uređenja kanalizacione mreže i ulične rasvete, Odeljenje za urbanizam i planiranje pri opštini Gračanica realizuje niz projekata rekonstrukcije ulica, piše u saopštenju dostavljenom medjima. 
Opština Gračanica podseća da je “danas izvršen tehnički prijem rekonstrukcije još jedne ulice u romskoj mahali u Gračanici, u dužini od metara 350”. 
 
- Nadležni iz Odeljenja za urbanizam i planiranje saoštavaju da su u prvom delu romske ulice, koja se nalazi sa leve strane magistralnog puta Priština-Gnjilane, postavljene betonske kocke, izgrađena je pešaka staza i ulična rasveta. Duž ove deonice puta urađena je i vodovodna mreža i slivnice za atmosfersku kanalizaciju. U drugom delu ulice, u dužini od 122 metara, urađeno je asfaltiranje u širini od metara 5.5. Ova ulica je do sada bila neosvetljena i po malo nebezbedna za meštene koji tu prolaze u noćnim satima. Opština Gračanica je uređenjem još jedne ovakve ulice obezbedila sigurnije i bolje uslove za sve učesnike u saobraćaju, a posebno pešake, zaključuje se u saopštenju. 
 
Izvor: Opština Gračanica
Foto: Opština Gračanica 
 
 

Komentari posetilaca