Gračanica: Održana manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“
25/04/2022 17:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 701 |
|


Medija centar Čaglavica, 25.04.2022. - Manifestacija “Najjače vaskršnje jaje” počela je u manastiru Gračanica gde su osveštana takmičarska jaja. Nakon ovog čina glavna ceremonija održana je u dvorištu Doma kulture Gračanica gde se pored takmičara, organizatara i gostiju okupio i veliki broj ljudi iz Gračanice i okolnih mesta.

I ove godine takmičenje za najjače vaskršnje jaje odvijalo se u dve kategorije. U prvoj kategoriji učestvovala su deca do 15 godina, a u drugoj omladinici i stariji od 15 godina. Najjače jaje za učesnike do 15 godina imao je Vanja Dimitrijević, dok je u drugoj kategoriji pobedu odneo Saša Živić.

“Iskreno nisam očekivao pobedu. Ja sam se zbog dve devojčice prijavio. Njih sam prijavio i usput sebe. Jednostavno desilo se da sam ja pobedio i srećan sam naravno zbog toga”, rekao je Živić.

“Ovo mi je prvi put da se takmičim i jako sam srećan što sam osvojio ovu nagradu”, rekao je Dimitrijević.

Ceremoniju je otvorila gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić koja je  navela da ovakvi događaji doprinose očuvanju vere, identiteta i kulture.

“Svi učesnici danas, deca pogotovu su čuvari naše vere, tradicije i kulture, a naša vera, tradicija i kultura su deo našeg identiteta i naše kulture”, rekla je Ljiljana Šubarić.

Ove godine učestvovalo je 70 takmičara, rekao je predsednik organizacionog odbora “Najjače Vaskršnje jaje” Ljubomir Maksimović.

“Manifestacija Najjače Vaskršnje jaje je simbol takmičenja za sve takmičare i generacije koje stasavaju i generacije koje imaju svoje godine, da pokažu svoje”, rekao je Maksimović.

Pored takmičenja za najjače vaskršnje jaje u sklopu manifestacije i ove godine izloženi su likovni radovi vaskršnjih jaja pojedinih učenika. U netakmičarskom delu programa članovi kulturno umetničkih društava „Venac“, “Slavuj” i “Branko Medenica” izveli su bogat kulturno umetnički program. 

 

 


Komentari posetilaca