Gračanica: OEBS organizovao sastanak predstavnika Opštine i građana
13/06/2013 15:47|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 848 |
|

 
Kancelarija OEBS-a u Gračanici organizuje javne debate za građane, na kojima prisustvuju predstavnici opštine Gračanica i učestvuju u otvorenoj diskusiji sa građanima. Nakon održanog sastanka u Gračanici, predstvanici Kancelarije OEBS-a u Gračanici održali
su danas i drugu javnu debatu u Lapljem Selu, gde su građani imali priliku da postavljaju pitanja predstavnicima Opštine, saopštila je Opština Gračanica. 
- Ispred opštine Gračanica prisustvovao je savetnik gradonačelnika
Nebojša Perić, predsednik Skupštine opštine Gračanica Goran Lazić, direktor Odeljenja za budžet i finansije Slaviša Ničić, službenik za socijalni rad Sonja Nešić, kao i meštani Lapljeg Sela i Ugljara. Meštani su uglavnom postavljali pitanja u vezi sa svakodnevnim životnim problemima sa kojima se suočavaju, kao što je problem rasvete, odnošenja smeća, visoka cena opštinske takes za registraciju dozvole, problem sa oduzimanjem registarskih tablica sa oznakama srpskih gradova, problem oduzimanja imovine za izgradnju auto-puta kroz Ugljare, problem povećanog broja pasa lutalica u Lapljem Selu, zatim izgradnja kanalizacione mreže u ulici pored Udruženja žena Avenija, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica. 
 
- Cilj ovog našeg projekta je da uključimo što više građana iz svih sela opštine Gračanica, gde ćemo imati ukupno pet takvih sastanaka, od toga će sigurno biti jedan u Donjoj Gušterici i Ugljaru, ali će sigurno biti uključeni građani svih sela opštine. Meštani su aktivno postavljali pitanja i učestvovali u raspravi, tako da smo mi zadovoljni ishodom ovih sastanaka, rekao je predstavnik regionalne Kancelarije OEBS-a u Gračanici Predrag Rašić, a saopštila Opština.
 
Predstavnici opštine Gračanica ističu “da će navedene probleme građana preneti nadležnim službama”.
 
 
 
- Komunalni problemi su pitanja koja najviše muče građane, a oni su i istaknuti na ovom sastanku. Mi ćemo sve te probleme preneti nadležnom Odeljenju za javne službe i pokušati da ih što pre rešimo u skladu sa svojim nadležnostima, trudimo se da pružimo što bolje usluge našim građanima, rekao je savetnik gradonačelnika Nebojša Perić, piše u saopštenju Opštine Gračanica. 
 
Izvor: Opština Gračanica
Foto: Opština Gračanica 
 
 

Komentari posetilaca