Gračanica: Opštinska izborna komisija dobija podatke o broju novozaraženih
12/10/2021 15:12|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 263 |
|

RTV KIM, 12.10.2021. - CIK-a je nedavno najavila da će svim građanima koji su pozitivni na kovid-19, kao i onima koji su u samoizolaciji, omogućiti glasanje na predstojećim izborima zahvaljujući mobilnim timovima. Nadležni u gračaničkoj lokalnoj samoupravi sprovode neophodne pripreme za izborni dan, potvrdila je za RTV Kim direktorica Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović.

"Uspostavljena je komunikacija između Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica i Opštinske izborne komisje (OIK) koja svakodnevno dobija podatke o broju novozraženih", kazala je Stojanovićeva.

"Na teritoriji opštine Gračanica se 40 građana nalazi u samoizolaciji, a prema poslednjim podacima još četiri lica su zaražena koronavirusom", rekla je Stojanovićeva i konstatovala da je broj novozaraženih osoba, kao i ljudi koji izlazi iz samoizolacije, promenljiv.

"Konačan broj zaraženih i onih koji su u samoizolaciji imaćemo pred sam dan izbora", zaključila je Stojanovićeva.

Podsetimo, na Kosovu se u nedelju, 17. oktobra održavaju lokalni izbori. CIK će kontaktirati sve građane koji su na spisku Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova (NIJZK), a zaraženi su kovidom-19, kao i one koje su u samoizolaciji do 15. oktobra, bez potrebe za prethodnom registracijom.


Komentari posetilaca