Gračanica: Tri nova slučaja koronavirusa
13/12/2021 11:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 207 |
|

Medija centar Čaglavica, 13.12.2021. - Krizni štab opštine Gračanica saopštio je da je tokom vikenda registrovano još troje novoobolelih od Kovida 19.

Uz podsećanje da su na snazi nove anti-kovid mere, krizni štab je još jednom pozvao na njihovo poštovanje i odgovornost svakog pojedinca.

„U najnovijoj odluci, u tački koja se odnosi na zaštitu na radu, za sve zaposlene u javnim institucijama, kao i zaposlene u javnim preduzećima u vladinoj i opštinskoj nadležnosti neophodan je dokaz o vakcinaciji sa dve doze. Za sve one koji su se vakcinisali jednom dozom neophodan je i negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, ali samo uz dokaz da je osoba vakcinu primili u poslednje četiri sedmice, takođe, moguće je priložiti i potvrdu o preležanom kovidu, tj. pozitivan PCR test ne ranije od 21. dana i ne stariji od 180 dana“.

Iz opštinskog Kriznog štaba dodaju i da se iste mere odnose kako na kupce tako i na zaposlene u tržnim centrima kao i za zaposlene u svim javnim i privatnim preduzećima koje radi sa strankama.

„Još uvek je ograničeno i kretanje, te je ono zabranjeno od ponoći do 5 ujutru, osim u hitnim slučajevima“.

Dodaje se i da Odeljenje inspekcije opštine Gračanica apeluje na poštovanje donetih mera zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

„Masovna okupljanja bez poštovanja preventivnih mera, neodgovorno ponašanje i nenošenje maski, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona je takođe nepoštovanje i zdravstvenih radnika koji trpe najveći teret u borbi protiv kovida zajedno sa inspekcijom i policijom ( biće izricane kazne na licu mesta fizičkim i pravnim licima)“, navodi se u saopštenjuna opštinskom veb sajtu.


Komentari posetilaca