Graso: KFOR ne može da daje informacije u ime drugih
03/06/2019 10:16|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 671 |
|

RSE,Danas, RTK2, 03.06.2019. - Policija Kosova je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona, a ja sam tokom intervjua za TV Prva rekao da je "svako bio informisan" što znači da je ta informacija bila ranije obelodanjena ali ne od KFOR-a, rekao je, u intervuju za Danas Vinćenco Graso, portparol KFOR-a.

Tokom prošlonedeljne policijske akcije na Kosovu pritvoreno je 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti. Oni su svi suspendovani sa službene dužnosti. Uhapšeno je i deset građana koji su ometali sprovođenje policijske akcije, od kojih je šestoro odlukom sudije u Severnoj Mitrovici u sredu pušteno da se brani sa slobode. Svim uhapšenim policajcima u akciji Specijalnih operativnih jedinica policije na severu Kosova 28. maja određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Graso je dodao da KFOR u ime drugih ne može da daje informacije i precizira da nije bilo nikakvog razloga da se reaguje na policijsku akciju, sprovedenu u cilju smanjenja stope kriminala, što svima ide u korist.

"Ova operacija je sprovedena u različitim opštinama na Kosovu, ne samo na severu, njen rezultat je hapšenje pojedinih policajaca i civila različite nacionalnosti, i stoga nije bilo nikakve međuetničke konfrontacije", kaže Graso.

On precizira da je KFOR nadgledao akciju i da je, kao treći u nizu nadležnih za bezbednost - Policija Kosova UNMIK, pa KFOR, procenio da njegova intervencija nije potrebna.

 

 


Komentari posetilaca