Hadžiju: Srbi mogu da glasaju putem pošte ili Kancelarije za vezu
23/02/2022 12:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 244 |
|

RTV KIM, 23.02.2022. - Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju izjavila na konferenciji za novinare da se po pitanju održavanja srpskih izbora na Kosovu 3. aprila, stav kosovske Vlade nije promenio.

Ona je kazala da će kosovski Srbi moći da glasaju putem pošte ili Kancelarije za vezu, što je, kako je rekla u skladu sa Ustavom.

"Svesni smo da Srbija pretenduje da održi izbore na Kosovu, ne zato što traži da se reše prava njihovih građana, ne brine ona mnogo za prava svojih građana, već zato što ima teritorijalne pretenzije prema Kosovu", rekla je kosovska ministarka nakon sednice Vlade Kosova.

Hadžiju je rekla da Vlada i Skupština Kosova imaju isti stav kao i za ustavni referendum koji je Srbija organizovala 16. januara.

"Skupština Republike Kosovo je donela rezoluciju kojom je zabranila održavanje ustavnog referenduma. Smatramo da je veoma važno da se poštuje Ustav Kosova i zakoni koji su na snazi. Građanima koji imaju dvojno državljanstvo treba ponuditi rešenje, i mi smo to uradili, ponudili smo im da glasaju putem Kancelarije za vezu ili poštom", ponovila je ona.

 

 

 


Komentari posetilaca