Hadžiu: Pravosudni sistem na severu funkcioniše
09/11/2022 13:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 122 |
|

Gračanica onlajn, 09.11.2022. - Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu izjavila je na današnjoj sednici vlade da je pristup koje su prethodne vlade imale prema Beogradu napravio problem sadašnjoj, jer su uvek Srbiji govorile “da”. Ona je takođe rekla da pravusudne institucije na severu funkcionišu i da građani dobijaju sve neophodne usluge.

Hadžiu je istakla da je Sudski savet Kosova napravio plan rada.

„S tim u vezi, na meni je da kažem da sudovi i tužilaštvo na severu rade. Slučajevi se vode, građani dobijaju usluge. Prvi dani su bili izazov nakon ostavki, ali ova mesta su popunjena i rad se nastavlja, kao i u pritvorskom centru u Mitrovici, koji funkcioniše normalno“, rekla je Hadžiju dodajući da srpske sudije i tužioci koji su podneli ostavke ne mogu da se vrate na posao.

„Osobe koji podnesu ostavke ne mogu da se vrate u sistem, jer je to udar na pravosudni sistem kada sudija ili tužilac podnese ostavku zbog direktive koje im je dao Vučić“, rekla je Hadžiu.

Kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu rekla je da pozicija Kosova u dijalogu sa Srbijom nikada nije bila dostojanstvenija.

„Vladavina prava nema alternativu. To nije rešenje, već obaveza. Dakle, sve odluke Vlade su pravične i zakonite i do sada nisam videla da ih neko osporava, osim Vučića i Srpske liste, naravno. Prvi put je pozicija Kosova u pregovorima dostojanstvena, jer Vlada nije dozvolila održavanje srpskog referenduma i izbora i uvela je mere reciprociteta koje svaku zemlju čine normalnom. Nažalost, ne samo potpisani sporazumi, već i pristup prethodnih vlada sada predstavlja problem i za nas, jer su oni loše učeni, sve što su Srbija i Beograd tražili, rekli su da“, rekla je Hadžiju.

 

 


Komentari posetilaca